Hämnd eller upprättelse? Straffets betydelse för brottsoffer.

Jag anser att dispositionen är väl uppbyggd strukturerad på så sätt att man i texten tydligt finner en inledning, en avhandling samt en väl formulerad avslutning. Författaren har på inledningen skrivit ned sina frågeställningar samtidigt som hon ger bakgrundsfakta kring brott & straff, inledningen avslutar hon sedan med två frågor vars syfte är att locka läsaren till att fortsätta läsa texten. Under avhandlingen resonerar och reflekterar författaren kring problemet och frågeställningarna.

 

Skrivit efter ett tema, anpassat efter innehållet. Skrivit följdfrågor till sig själv. Områdena associerar med temat hon har vilket gör det väldigt enkelt att följa den röda tråden. Hon skriver kring ett konkret tema med en personlig ton vilket gör

Författaren använder sig av många referenser såsom ifrån böcker men även citat från välkända etablerade personer. Citaten förhåller sig till texten vilket även bidrar till den röda tråden. Referenserna styrker hennes resonemang och gör henne väldigt trovärdig och man får ett väldigt professionellt intryck av henne.

Jag anser att språknivån är väldigt hög och meningarna väl formulerade. Dessa faktorer bidrar till essäns fantastiska helhet. Då språknivån är så pass hög får man intrycket av att essän inte är skriven för ungdomar utan språket är mer riktat åt det ”vuxna” hållet.  Jag hittade inga grammatiska fel utan texten var korrekt skriven.

det jag skall ta med mig är följande

Att lyfta fram mitt tema i texten
Använda sig av mina egna subjektiva åsikter
Att använda mig av referenser


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0